SEA

Search Engine Advertising

Search Engine Advertising

SEA onderscheidt zich van SEO door het slim inzetten van zoekwoorden. Dit doen we door gebruik te maken van Google Ads. Wie bij Google een advertentie inkoopt, wordt bovenaan in de organische zoekresultaten getoond.

Google Ads

Google Ads werkt via een systeem dat PPC (Pay Per Click) heet, dat houdt in dat je betaalt per klik op je advertentie. Dat klinkt alsof je ongezien veel geld kwijt bent aan dit soort advertenties, maar dat valt reuze mee. Je bepaalt namelijk zelf wat het maximum bedrag is voor een klik, en hoeveel budget je iedere dag wilt inzetten. En het is een investering natuurlijk; het advertentiegeld betaalt zich uiteindelijk ruimschoots terug.

Je online zichtbaarheid neemt drastisch toe door gebruik te maken van Google Ads. Marbles assisteert je bij het gehele proces. Dit beperkt zich niet tot het bedenken van advertenties, maar zorgen we er ook voor dat er daadwerkelijk op de advertentie wordt geklikt, en dat bezoekers uiteindelijk overgaan tot een aankoop op jouw website. Van advertentie tot verkoop dus!

sea

De onderdelen van SEA

Het doel van SEA, ookwel zoekmachine-adverteren, is om relevante bezoekers binnen korte termijn naar je website te krijgen. Voorheen werd het ook wel Google Adwords genoemd, nu heet het Google Ads.

Shopping

De resultaten die bovenaan in Google worden getoond met een afbeelding van het product erbij.

 • Breng jouw merk onder de aandacht
 • Word gezien door potentiële klanten
 • Ideaal middel voor online PR

Display

Beeladvertenties die worden getoond op verschillende website waar je doelgroep zich in bevindt.

 • Jouw producten meteen zichtbaar
 • Relevante bezoekers naar je website
 • Verkoop jouw unieke product

Remarketing

Het tonen van advertenties voor websites die je al een keer hebt bezocht.

 • Word gevonden door jouw potentiële klant
 • Snel hoog gepositioneerd in Google
 • Relevante bezoekersstroom

Search

Hoger in de zoekresultaten komen door het aankopen van advertenties binnen Google.

 • Word gevonden door jouw potentiële klant
 • Snel hoog gepositioneerd in Google
 • Relevante bezoekersstroom

Rapportages & dashboards met Data Studio

Bij werkzaamheden horen rapportages, vinden wij. Daarom werken wij samen met Google Data Studio, een programma waarbinnen ten allen tijden rapportages opgevraagd kunnen worden.

sea

Onze werkwijze

1. Strategie en Doelstellingen

Bij Marbles vinden we het prettig om onze klanten in de ogen aan te kijken. Daarom nodig we je altijd uit voor een gesprek. Dat kan gewoon bij ons op kantoor, maar als het nodig is komen we gezellig bij jou op de koffie.

2. Zoekwoordenonderzoek & Landingspagina’s

Na een gesprek brengen we jouw behoefte in kaart en stellen we doelen vast, die we vervolgens verwerken in een uitgebreid rapport. Hierin beschrijven we of we bijvoorbeeld meer met Display of Shopping SEA gaan werken.

3. Inrichten campagnes

We richten vervolgens de advertenties in voor jouw campagne. Persuasief en passend bij de website. Ook de landingspagina’s zijn van groot belang. Converteren deze uberhaupt wel? Indien nodig maken we deze ook voor je aan. Alles voor het succes van je campagne.

4. Maandelijkse rapportages

Maandelijks ontvang je van ons een uitgebreide rapportage die inzicht geeft in hoe de campagne gepresteerd heeft. Deze rapportage is gepersonaliseerd en zeker niet geautomatiseerd. Daar houden wij niet van.

Bekijk de case van Pixformance

Ben je er klaar voor om online succes te behalen?

Alvast iets zien van onze skills? Doen we graag. Vul hieronder je gegevens in en wat voor scan je wilt hebben. Vervolgens ontvang je een gratis scan + een telefoontje!